Терор проти посольств України

Протистояння Росії проти всього цивілізованого світу стає дедалі відкритішим. Ще одним доказом цього є терористичні дії у відношенні посольств України, розташованих на території європейських країн. Зараз зафіксовано 21 випадок погроз у 12 країнах.

Такі дії спричиняють широкий розголос через те, що безпека працівників амбасад та консульств на території інших країн – особливе дипломатичне питання. Те, що біля амбасади відбулося щось подібне, може стати причиною погіршення відносин між двома країнами.

Хронологія подій:

  • 30 листопада. В поштовій скриньці при посольстві України у Мадриді (Іспанія) виявили підозрілий конверт, адресований послу. Його секретар, який одночасно відповідає за безпеку, відкрив конверт без зворотної адреси і побачив в ньому коробку. Після відкриття пристрій всередині здетонував. Хоча секретар встиг відкинути від себе коробку, вибухом травмувало руки. Після цього у всіх посольствах було посилено заходи безпеки.
  • Того ж дня, пізніше. Ще 5 посилок з вибухівками були виявлені в інших держустановах та оборонній компанії Іспанії. На щастя, обійшлося без жертв.
  • 1 грудня. Три українські посольства в Європі отримали листи з погрозами Україні. Листки, на котрих написані слова погроз, просякнуті червоною фарбою.
  • 2 грудня. Посольства України в Нідерландах, Австрії, Ватикані, Франції, Угорщині, Польщі, Італії, Хорватії та консульства Неаполя, Брно і Кракова отримали пакети з вирваними очима звірів, просякнуті червоною рідиною.
  • 5 грудня. Надходження в амбасади Мадриду, Малаги та Барселони таких же пакетів із закривавленими очима тварин всередині.
  • 6 грудня. В Бухаресті (Румунія) посольство отримало 2 пакети, які викликали підозру. На місце терміново викликали піротехнічну службу і поліцію. 

Акції проведено одним організатором, це очевидно для всіх спецслужб. Такі примітивні спроби терору направлені на те, щоб розбудити страх у працівників амбасад і консульств. Проте, поки що організатор довів всій Європі, що цивілізовані методи донести свою позицію йому не відомі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *