Тиск на Київ: для чого Путін викликав до Росії Кім Чен Ина

Наступного тижня лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин планує відвідати з офіційним візитом Росію. Передбачається, що зустріч північнокорейського лідера та його російського колеги пройде у Владивостоці і триватиме не менше двох днів. Порядок денний заходу тримається в найсуворішій таємниці, проте, за деякими даними, сторони передусім планують обговорити перспективи двостороннього військового співробітництва. Як стверджують незалежні аналітики, подібна перспектива, напевно, викличе серйозні побоювання в України, Європейського союзу та США.

Кілька днів тому у своєму традиційному щотижневому радіовиступі Кім Чен Ин досить різко заявив, що його країна має намір відмовитися від довгих раніше з низкою західних держав договорів про нерозповсюдження зброї масової поразки. За його словами, Пхеньян залишає за собою право “зміцнити військові контакти з союзниками і створити принципово нову противагу впливу США в Південно-Східній Азії зокрема і світі в цілому. Згідно з непідтвердженою поки інформацією, глава КНДР має намір звернутися до Кремля з пропозицією про формування відповідного блоку “Москва – Пхеньян – Тегеран”.

Як очікується, ця ініціатива отримає схвалення як Росії, так і Ісламської Республіки Іран. Принаймні свою беззаперечну згоду в цьому контексті дасть саме Москва. Раніше президент РФ Володимир Путін підкреслив, що його країна бажає розпочати спільне з КНДР виробництво високоточної зброї. Крім того, та сама Москва збільшить обсяги випуску снарядів так званого “радянського калібру”. Як відомо, Північна Корея у ланній сфері є безумовним регіональним лідером. “Згодом згадані снаряди Росія цілком може використати у своїй війні проти України, – сказав у коментарі для EURO-ATLANTIC UKRAINE американський політичний оглядач Вільям Конноллі. – У тому випадку, якщо Пхеньян “затопить” Росію “союзницькою зброєю”, слід очікувати нового загострення практично На всіх дільницях російсько-українського протистояння. Простіше кажучи, Путін викликав Кім Чен Ына у Владивосток, щоб обговорити перспективи тиску на Київ”.

Як би там не було, найближчим часом російський та північнокорейський керівники озвучать власні геополітичні амбіції. Про реакцію світової спільноти на ці плани стане відомо трохи пізніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *