Точка неповернення все ближче: погіршення відносин між США та Китаєм

Нові мита, запроваджені Вашингтоном, викликають занепокоєння в Пекіні. Міністерство закордонних справ Китаю назвало такі дії «знущанням». Ще до офіційного оголошення про мита, Пекін попередив, що вживе заходів у відповідь, якщо це станеться. У минулому Китай уже застосовував тарифи проти американських продовольчих та сільськогосподарських продуктів.

Президент Байден назвав нові мита «стратегічним та цілеспрямованим» кроком. Вони торкнуться важливих секторів, таких як напівпровідники, електромобілі, літієві батареї, сонячні елементи та медична продукція. Зокрема, мита на електромобілі з Китаю зростуть з 25 до 100 відсотків.

Експерти та офіційні особи США побоюються, що Китай може обійти нові мита, перенаправляючи товари через треті країни, такі як Мексика та В’єтнам. Дехто вважає, що без належних заходів китайські товари все одно потраплять на американський ринок. Наприклад, Мексика вже стала головним постачальником товарів у США, випередивши Китай, і є побоювання, що вона стане транзитною точкою для китайської продукції.

Водночас, американська торгова асоціація виробників соєвих бобів закликає ввести мита на китайську олію, стверджуючи, що імпортні продукти загрожують попиту на вітчизняні інгредієнти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *