Україна представила безпілотник для проникнення на окуповані території

ВСУ постійно отримує озброєння від партнерів, але власний сучасний безпілотник нового покоління – це те, чим оборонпром може пишатись. Передбачають, що такий БПлА стане одним із дієвих механізмів для контрнаступу.

Розробником є українська компанія Ukrspecsystems, які презентувала новий дрон-безпілотник Shark.

Запуску виробництва передували кілька етапів: розробка, тестування та випробування. Нарешті робота завершилась.

Shark має суттєві зміни порівняно зі своїм прототипом, а саме:

  • розмах крил подовжено до 3,4 м;
  • більша ємність батареї;
  • в 2 рази довша дальність польоту;
  • максимальна швидкість – 150 км/год.

В чому особливості

Основні функції цього безпілотника – розвідка, коригування вогню або збір інформації. З його допомогою військові отримують інформацію в реальному часі. Тепер ним можна буде вражати позиції противника ще далі від лінії фронту, тобто склади, колони техніки і підрозділи живої сили атакуватимуться ефективніше. Очікують, що у тандемі цих коптерів з HIMARS ВСУ зможуть знешкоджувати набагато більше позицій.

В тил ворога він може “занурюватися” на 60 км, а дальність спостереження від місцезнаходження – 5 км. Shark може працювати при мінусових температурах і навіть при налипанні мокрого снігу або льоду. Крім того у нього кодований цифровий звʼязок з базою, збільшення оптичного зображення в 30 раз і здатність до додаткового цифрового збільшення.

Це перший безпілотник, який розроблено після 24 лютого, і конструкція заслужила схвальних відгуків від західних експертів. Коли саме Shark почнуть надавати на озброєння ВСУ, невідомо, але йдеться про найближчий час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *