Українські коптери беруть у полон російських солдат

Щоб не бути вбитими на полі бою, військові РФ можуть здатися в полон квадрокоптеру. Звучить це як сюжет з фантастичного фільму, але у російсько-українській війні вже стало реальністю. Українське командування видало офіційну інструкцію, яка детально пояснює алгоритм дій. Він опрацьований на практиці і довів свою ефективність.

Поетапність така:

  • Приєднатися до каналу “Хочу жить” в Телеграмм;
  • Звʼязатися через нього з координаторами з питань військовополонених;
  • Обговорити з ними точне місце і час (до хвилини), де відбудеться здача в полон.

Дотримуватися зазначеного часу дуже важливо, оскільки у коптера обмежений заряд батареї, затримуватись в очікуванні він не зможе.

Далі вже на місці потрібно встановити контакт з дроном. Для цього потрібно: 

  • подивитись кілька секунд на квадрокоптер, коли він зависне над людиною;
  • повільно підняти руки в сторони і вгору;
  • побачити маневр коптера вверх і вниз на пару метрів – це значить, що коннект відбувся. 

Потім треба йти за дроном. Він буде летіти повільно, щоб людина встигала за ним прямувати. Якщо квадрокоптер в певну хвилину швидко полетить сам, значить, у нього сідає батарея. Слід зупинитись і дочекатися нового дрона, який прилетить на це місце за кілька хвилин. З ним треба буде встановити контакт заново і прослідувати до український військових.

Така “цифрова” здача в полон дає можливість спокійно обдумати і прийняти рішення напередодні, а потім безпечно здійснити акт, направлений на збереження свого життя і невзяття участі у військових злочинах. До того ж, процес відбуватиметься безпечно для обох сторін, як це і вимагає Женевська конвенція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *