Україні можуть надати плаваючі електростанції

Плаваючі електростанції – альтернатива, яка може забезпечити частину українців електроенергією і трохи розвантажити загальну електромережу. Руку допомоги простягнув концерн Siemens.


До війни українські компанії входили в перелік великих експортерів електроенергії в єдину європейську мережу, а зараз стикнулася з глобальним хронічним дефіцитом напруги. Світ активно працює над вирішенням енергетичної кризи в Україні і шукає сучасні шляхи вирішення проблеми.

Наразі дві головні причини важкої ситуації такі:

  • Найбільша атомна станція захоплена російською армією з перших днів війни, і Росія унеможливила передачу енергії, що генерується, на терени України. До того ж, її замінували, щоб Україна не мала змогу атакувати цю територію, яка тепер стала “атомним щитом” російської армії.
  • Інші теплові та гідростанції систематично ушкоджуються ракетами, тому цілих практично не залишилось.


Тим часом компанія Siemens запропонувала тимчасово надати Україні плавучі електростанції. Логічно, що розташувати їх можна в береговій зоні. Інформація стосується Одеси, Миколаєва та Ізмаїла. Акваторії, які відповідають всім вимогам, є саме там.

Сумарна потужність цих станцій сягає 300 МВт, вони представляють собою плавучі баржі, які виробляють енергію цілодобово.

В Укренерго цю інформацію не підтвердили, проте один з чиновників анонімно повідомив, що переговори з цього приводу дійсно мали місце. Проте остаточного рішення ще немає.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *