У Пентагоні сповістили про надання ЗСУ нової партії зброї

В грошовому еквіваленті цей пакет дорівнює 350 млн доларів. Що він включає в себе і як швидко надійде?

Серед озброєння найважливіші позиції зі списку займають:

  • снаряди та боєприпаси: для HIMARS, 155-мм, 25-мм, 81-мм, 60-мм, протирадіолокаційні ракети HARMs;
  • артилерія: мінометні системи і снаряди 81-мм і 60-мм, системи протитанкової зброї, гранатомети, стрілецька зброя, протитанкова зброя АТ-4;
  • допоміжні системи: боєприпаси для руйнування, обладнання для розчищення перешкод, для розмінування, тепловізори, оптика, лазерні далекоміри;
  • логістичне обладнання: для техобслуговування та ремонту транспорту, для перевезення палива, запчастини та ін;
  • річкові катери.

В Пентагоні зазначили, що потреби України часто змінюються, бо це залежить від ситуації на фронті, яка теж не залишається незмінною. І є готовність їх задовольняти, бо від цього залежить подальший розвиток подій, які впливають на політику майже всього світу.

Проте, надання заявленої допомоги відбудеться не так швидко, як цього хочеться українській стороні. На це може піти рік або навіть два. Але ті, хто кажуть, що такі сроки – то запізно, помиляються, адже за даними розвідки США визнають: війна не закінчиться за кілька місяців. Хоча ситуація динамічна і складно передбачувана, та бойові дії триватимуть ще довго, можливо, навіть два-три роки.

Чому ж тоді Пентагон так гучно і пафосно заявляє про надання допомоги? Все просто: це є частиною інформаційної війни, яка має дуже важливе значення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *