Французьку відому компанію занесли до списку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції поповнило перелік компаній-спонсорів війни всесвітньо відомим брендом Yves Rocher. 

З лютого 2022 року французька компанія відмовилась від бойкотування Росії шляхом припинення бізнесу в цій країні. Російський ринок дійсно становив вагомий сегмент її прибутків, тому відмова несла б відчутні втрати. Поки інші компанії відмовлялися працювати на території країни-агресора з питань моралі, Yves Rocher обрали інший шлях – продовжувати бізнес.

Скупий платить двічі

Однак, після того, як компанію офіційно внесли в перелік спонсорів війни, її прибутки впадуть. Можливо, втрати стануть навіть більшими, ніж були б після виходу з російського ринку, оскільки вони не стосуватимуться території РФ, а матимуть набагато більшу географію. Звичайно, негативний економічний ефект найбільше буде спостерігатися перші тижні після цієї події, а потім ситуація поступово почне вирівнюватися. 

Проте, і за ці кілька тижнів багато партнерів встигнуть відмовитися від співпраці. До того ж, по репутації компанії нанесено удар, адже вона позиціонує себе, як екологічна, така, що використовує природні компоненти і бореться за баланс природи. Всі ці принципи погано співставляються з підтримкою війни, розвʼязаною Росією. Внесок російського філіалу “Ив Роше Восток” за минулий рік сягнув 6 млн доларів у вигляді податків до бюджету країни-агресора.

Хто на черзі

Шум навколо Yves Rocher точно не стане останньою крапкою, оскільки з ринку РФ вийшли менше 10% світових компаній. Найбільші частки серед тих, хто лишився, становлять компанії таких країн:

  • Німеччина – 19,5%;
  • США – 12,4%;
  • Японія – 7%.

На даний момент кількість іноземних компаній, що не покинули бізнес в Росії, становить біля 1,4 тис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *