Хто ввійде в резерв ЗСУ

В другій половині січня стало відомо, що зараз активно формується резерв особистого складу ЗСУ. Про це заявив Президент Зеленський. Він повідомив, що не може розкривати всіх деталей мобілізації, проте Ставка Головнокомандуючого вже опрацювала і затвердила всі важливі аспекти.

Де можуть вручити повістку

Юристи пояснюють: в законодавстві України не зазначено спеціальних міст для вручення повісток призовникам і резервістам, тому теоретично таким містом може бути будь-яке. Але при цьому важливий наступний пункт: вручення повинно відбуватися особисто, з безпосередньою передачею людині в руки і під підпис. Тобто, якщо папірець залишили в поштовій скринці або вставили в двері, це не розглядається, як законне вручення, і його можна оскаржити.

Тим більше не обовʼязково реагувати на листи подібного змісту, якщо вони надійшли на мобільний телефон повідомленням або електронною поштою.

Основні критерії для резервістів піхоти

Основними для піхотинців-резервістів, яких зараз набирають, будуть три фактори:

  • добрий стан здоровʼя;
  • фізична підготовка середнього або вище середнього рівня;
  • стійкість психіки.

Якщо цим вимогам відповідає людина старше 40 років, її можуть записати в резерв, а якщо до них не дотягує хтось молодий, значить, він не підходить.

Саме ці вимоги є обовʼязковими для ефективного виконання задач штурмових підрозділів у всіх арміях світу. Як швидко планується повністю укомплектувати резерв, поки ще не відомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *