Хто до кого на поклон: Путін проситиме аудієнції у Ердогана

Стало відомо, що Путін сподівається на зустріч з Президентом Туреччини Ердоганом, хоча ще нещодавно він всіляко уникав спілкування, щоб не обговорювати тему зернової угоди. Що змінилось?

Без звинувачень

Зустріч двох президентів мала статися ще весною, але так і не відбулась. Зараз Путін каже, що візит був відкладений через вибори: нібито це могло б виглядати як привід для спекуляційних трактувань. Щоб не було звинувачень щодо втручання Росії у внутрішньополітичні процеси Туреччини, вирішено було почекати. Зараз, на думку Путіна, час прийшов.

Для здійснення поїздки потрібно кілька етапів:

  • домовитись про телефонну розмову;
  • під час телефонної розмови визначити дату візиту.

Сам Президент РФ зазначає, що домовленості навіть щодо телефонної розмови йшли складно. Ердоган не поспішав підлаштувати свій графік під графік Путіна, тому довелось шукати день і час, який влаштує обидві сторони.

Карти на стіл!

Оскільки уникання розмов з Ердоганом змінилось на ініціативу з боку Путіна, це є явним сигналом, що він має намір нові козирі. Ще кілька днів тому тема відновлення зернового коридору була для нього небажаною, він всіляко уникав її. Це була пауза для того, щоб виробити нову стратегію. Що саме запропонує російський диктатор, поки невідомо, але варто очікувати нового раунду розмов турецьких політиків з головами обох країн – України та Росії.

Великі російські мрії

Сам Президент РФ каже, що бесіда буде стосуватися створення в Туреччині великого газового хаба в якості торгової бази на шляху до Європи. Там можна було б проводити електронні торги. Як це можна зробити за умов санкцій – загадка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *