Чи відсічуть російські війська дорогу життя для ЗСУ под Бахмутом?

Навіть Президент України у своїх щоденних зверненнях до українського народу вже не приховує, що ситуація навколо Бахмута справді трагічна. Цю бойову точку на карті в народі прозвали фортецею, але чи витримає цей натиск фортеця, залежить від кількох факторів.

Люди в Росії ніколи не закінчуються

На цьому напрямку російська армія дійсно робить все можливе: штурмові відділи ведуть наступ практично постійно, щоб пройти до центру міста. Ситуація зберігається вже більше 10 місяців, і втрати солдат – громадян РФ ще війдуть в підручники по історії як ілюстрація до команди “взяти будь-якою ціною”.

Українська сторона не має такого ресурсу людей, з технікою поки теж переваги немає. Єдиним козирем ЗСУ залишається неймовірна мотивація, завдяки якій цей відрізок в прямому та переносному сенсі став мертвою точкою. 

“Дорога життя”

В той же час українські сили на даному етапі вкрай вразливі. Річ в тім, що всі шляхи до міста відрізані, крім останнього – дороги Бахмут-Констянтинівка. Саме по ній зараз відбувається постачання зброї, їжі, перевіз поранених і тіл вбитих.

Про важливість цього шляху прекрасно знають і росіяни , тому дорога знаходиться під постійними обстрілами силами артилерії. Сил і життів на те, щоб взяти цю ділянку під свій контроль, Росія не шкодує. Українці точно так несуть жахливі втрати.

Якщо поставки по шляху Бахмут-Констянтинівка будуть неможливими, то всі підрозділи, які зараз знаходяться в місті, залишаться відрізаними. Тоді питання захоплення міста стане питанням одного-двох днів.

Що може зупинити наступ

Щоб зупинити постійні атаки російської армії, у ЗСУ є єдиний вихід: завдати ворогу значних втрат як в технічному складі, так і в кількості особового складу. Це б дало певну паузу, щоб провести передислокацію і значні зміни в розташуванні сил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *