Шах і мат: річниця повномасштабного вторгнення Росії може стати неочікувано гострою

Напередодні 24 лютого всі чекають, як буде розвиватися україно-російський конфлікт, учасниками якого давно стали багато країн далеко за межами одного континенту. Днями стало відомо, що обидві сторони готують виступи і продумані кроки на міжнародній політичний арені.

Заплановані наступні заходи:

  • 6 лютого: західні країни проведуть переговори на тему гуманітарних аспектів України.
  • 23 лютого: засідання Радбезу ООН стосовно відносин між ООН і ЄС. Очікується, що українські питання стануть одними з основних на цій зустрічі.
  • 24 лютого: Радбез ООН запланували дебати з обговоренням ситуації щодо військового вторгнення армії РФ на українські землі.

Москва сприйняла цю інформацію, як випад проти себе. Тому заступник постійного представника при ООН від Росії заявив, що його країна “не залишиться в боргу” і відреагує на це. Кремль в свою чергу ініціює засідання Радбезу ООН на 8 лютого, на якому планує озвучити свої звинувачення країнам Заходу з приводу постачання озброєння та військової допомоги Україні.

Зараз російські політики готують свої козирі, якими будуть доказувати світові свою правоту. Найуживаніших тезісів у Кремля завжди два: нафта і ядерна зброя. Оскільки від російської нафти масово і так відмовляються колишні покупці, то впевнено можна сказати, що акцентом буде ядерна безпека. І ще один важливий фактор: Запорізька атомна станція, яка тепер в руках Росії, що теж може стати приводом для маніпуляції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *