Що насправді вийшло з виступу Путіна

Планувалося, що виступ Президента РФ з посиланням до федеральних зборів буде тріумфальним. Однак, через рік після початку так званої СВО похизуватися результатами Росія не може. Тому основною задачею стало викрутитися якось з цієї ситуації.

Текст, який оголосив Путін, писала ціла армія спеціалістів з Кремля, які займаються питаннями пропаганди. Чи вдалося їм переконати пересічного росіянина і запевнити його в тому, що Росія на переможному шляху?

Кашель і поспіх

Цей виступ мав відбутися раніше, проте його перенесли на кінець лютого. Така відстрочка повʼязана з відсутністю успіхів на фронті та більш детальному опрацюванню текста.

Першу оцінку тому, як говорив Президент РФ, дали ще під час його виступу. Постійне покашлювання, як від першіння горла – це те, що помітили всі. Це може бути результатом якихось патологічних змін або банальною психосоматикою на фоні висловлювань, не повʼязаних з дійсністю.

Другий помітний момент – це темп, в якому говорив Путін. Зазвичай він розмовляє повільно і з натиском на головні слова в реченнях. Цього разу все було інакше. Говорив він з поспіхом, що зовсім не в його манері.

Декотрі політики підсумували, що загальне враження від виступу полягає в неактуальності і розгубленості спікера.

Основні тези

Очікувалося, що промова буде стосуватися не лише зовнішньої ситуації навколо Росії, але й того, як далі буде розвиватися перебіг подій всередині країни. Коротко кажучи, люди хотіли відповіді на те, як жити далі в новій – не дуже райдужній – реальності. Проте, відповіді на ці питання спірні і теж нерайдужні, тому Президент традиційно сфокусувався на зовнішніх ворогах, з якими мусить боротися РФ.

Головними тезами виступу були такі:

  • Намагання Заходу відірвати Україну від Росії, які здійснюються за тією ж схемою, за якою в 30-х роках минулого століття привели Гітлера до влади в Німеччині.
  • Існування особливого проекту “Антиросія”, який полягає у створенні точок конфліктів біля кордонів РФ.
  • Війна не ведеться з народом України, який страждає від поневолення Заходу.
  • Київський режим давно намагається отримати ядерну зброю.
  • Захід мріє, щоб Росії не існувало, і не може змиритися з тим, що РФ не перемогти в бою.
  • Західним країнам немає різниці, кого підтримувати, якщо ті воюють проти російського народу.
  • Надходження в Україну далекобійних систем змусять армію РФ все далі відсувати загрозу від свого кордону.
  • Українська влада здійснювала політичні вбивства на Донбасі і катувала віруючих, вона ще до початку СВО очікувала надання систем ППО для знищення цього регіону.
  • Росія виходить з договору про стратегічне наступальне озброєння.

Конфузи

Виступ Путіна був таким захоплюючим, що заступник голови ради безпеки РФ Дмітрій Медведєв встиг задрімати. Що не дивно, адже нічого нового з вуст Путіна так і не прозвучало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *