Ядерні погрози Путіна як признак відчаю

Головний дипломат Європи Жозеп Боррель спостерігав поведінку багатьох лідерів країн, які проявляли агресію щодо інших територій, тому його досвід у цьому питанні змушує прислухатись до думки цього політика. Він озвучив її стосовно ядерного шантажу, який зараз використовує Росія.

Нова хвиля погроз

Зараз погрози щодо використання цього типу озброєння зазвучали з новою силою. Це можна розцінювати як непряму ознаку явних провалів російської армії на фронті або в політичних питаннях, які призведуть до серйозних наслідків.

“Вовки! Вовки!”

Це одразу викликає хвилювання в багатьох шарах політичної еліти, проте РФ не враховує один фактор: з кожним разом такі погрози все більше нагадують дитячу істерику, бо не мають ніяких подальших дій. Такі дії нагадують історію про хлопчика і вовків, коли після перших криків “Вовки! Вовки!” всі сприйняли заклик серйозно, але потім вже просто не реагували.

Саме такий алгоритм дій демонструє зараз і Росія. Боррель зазначив, що така поведінка демонструється людиною, яка без вагань протягом довгого часу порушує Статут ООН, норми міжнародного права. Коли справи йдуть не за його планом, він просто впадає у відчай, бо на карту поставлено все від власної політичної карʼєри до існування країни як такої. Саме це призводить до намагань використати всі засоби, якими Росія може тероризувати світ, навіть в тому випадку, коли сам російський народ не підтримує таких ініціатив.

“А чи був хлопчик?”

Ще один важливий момент, який стає все більш помітним з кожним місяцем, полягає в тому, чи може Росія взагалі використати свій ядерний потенціал. Носії знаходяться в дивному стані, якщо мати на увазі, наскільки велике значення цьому приділяє Російська федерація. Все більше експертів вважають, що це озброєння – непрацездатне, занедбане і його потрібно утилізувати. Робити цього Росія не хоче з очевидних причин.

Реакція міжнародних політичних кіл

Тактика залякування за допомогою ядерного шантажу – не нова, і це чудово відомо ЄС і більшості політичного світового товариства. Рішуче відкинути такі дії і не йти на компроміси з шантажистом – єдина правильна стратегія, яку обрано Заходом. Головне на даний момент, щоб цю позицію однозначно і чітко донесли до пана Путіна. Саме це дасть йому усвідомлення того, що на цьому напрямку у Росії немає жодних перспектив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *