Якщо вони є: Конгрес США розпочинає розгляд питання про інопланетян

Сьогодні, 26 липня, Комітет з нагляду Палати представників вищого законодавчого органу Сполучених Штатів розпочинає обговорення питання щодо можливості існування інопланетних цивілізацій у Всесвіті. За офіційною інформацією, на засіданні будуть присутні десятки губернаторів від різних регіонів США, а також деякі відомі політики. У зв’язку з цим представники Конгресу попросили учасників заходу, а також американську та міжнародну громадськість підійти до розгляду проблеми «виключно серйозно».

«Підійти виключно серйозно» до цієї теми не вийшло, перш за все, в американських аналітиків. У місцевій пресі з’явилися критичні матеріали, суть яких зводиться до фрази «А що у нас – більше немає інших проблем?». Але, як показує юридична практика, і зазначена тема має право бути розглянутою та обговореною.

Насамперед – тому, що кілька тижнів тому колишній співробітник контррозвідки США Девід Груш виступив із заявою, в якій вказав буквально таке: американський уряд має незаперечні відомості про НЛО. Мовляв, у схованках спецслужб зберігаються не лише збиті літаючі об’єкти «позаземного виробництва», а й фрагменти тіл гуманоїдів. Ця заява викликала справжній фурор в американському суспільстві. «Вперше з п’ятдесятих років минулого століття люди почали переказувати різні історії про «літаючі тарілки», шукати можливість спілкування з іншими цивілізаціями в космосі і навіть будувати майданчики для приземлення інопланетних кораблів, – сказав у коментарі для EURO-ATLANTIC UKRAINE нью-йоркський оглядач Уїльям Конноллі . – Зараз головна мета конгресменів у тому, щоб заспокоїти пересічних громадян».

Чи вийде це, поки що не відомо. Цікаво, що напередодні представник Республіканської партії від штату Теннессі Тім Берчет, який поряд із сенатором-республіканцем із Флориди Анною-Пауліною Місяцем очолює слухання, опублікував твіт із картинкою з культового фільму «Секретні матеріали». На цьому фоні спікер Палати представників Кевін Маккарті у своїх найкращих традиціях пожартував: «Якби інопланетяни існували, Міністерство оборони США напевно потребувало б додаткових коштів із держбюджету на вивчення питання».

А ось офіційний представник Ради національної безпеки при Білому Домі Джон Кірбі порадив американським політикам та лідерам громадської думки сприймати обговорення «вкрай серйозно». «Нічого не можна заперечувати чи однозначно стверджувати, – наголосив, зокрема, він. – Питання вимагає детального підходу до всіх його пунктів».

Слід зазначити, що на даний момент жоден з експертів не може сказати, чим саме завершиться реалізація цієї парламентської ініціативи. Мовляв, можливе визнання конгресменами наявності на засекречених американських військових базах непізнаних об’єктів, що літають, ще не означає факту існування інопланетян. І навпаки – заперечення інформації Груша аж ніяк не спонукає Вашингтон до розголошення «Секретних матеріалів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *