Якщо Україна не йде в НАТО, НАТО прийде в Україну: вже влітку можливі серйозні зміни

Питання вступу України в північноатлантичний альянс не даремно вважають питанням закінчення війни з Росією. Важливого рішення в цьому напрямку очікують від саміту в Вільнюсі. При цьому в разі відмови вже готується варіант “Б”.

Час “Х”

На 11 та 12 липня назначено важливу подію, яка відбудеться в столиці Литви. Представники країн-членів НАТО зберуться у Вільнюсі, щоб вирішити кінець-кінцем, чи є шанс прийняти Україну в свої ряди. 

Існує висока ймовірність того, що Україна не досягне своїх цілей. В такому разі алгоритм буде різко змінений.

Не оптом, так в роздріб

Якщо НАТО не зможе прийняти Україну в свої ряди, то є варіант того, що окремі країни блоку введуть війська на українські території. Для цього вже проводиться дипломатична робота, а до кінця вона може бути доведена якраз під час саміту у Вільнюсі. 

Погодження на введення військ окремих членів НАТО буде обговорюватися в межах дискусії про безпекові гарантії для Києва. 

Наступна коаліція

Така індивідуальна участь країн не менш ефективна, проте менш спірна з юридичної точки зору. Піонером може стати Польща, а за нею долучаться балтійські країни, оскільки для них ризики військової агресії з боку Росії не менш високі. 

Лідером подібної коаліції може стати Варшава. Раніше варіанти залучення окремих країн розглядалися, проте підтримки не знаходили, як такі, що здатні привести до ескалації і вилиття конфлікту за межі України. Після екоциду, який чинить Росія, шанси на втілення в життя цього плану різко виросли. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *