Які військові у ЗСУ будуть отримувати 100 тис грн після змін виплат

У Кабінеті Міністрів прийняли постанову, згідно якої дещо зміниться винагорода українським військовим. Кого стосуються ці зміни і які вони?

На це нововведення дуже чекали, оскільки воно стосується не лише тих, хто воює на передовій, але й інших категорій військових під час воєнного стану, наприклад, солдатів, що знаходяться між позиціями сил оборони і частин РФ.

Хто втратить

Припиняться виплати за бойові дії військовим прокурорам Офісу Генпрокурора і співробітникам Служби судової охорони. До цього рішення уряд спонукало те, що вищезгадані працівники не ризикують життям заради виконання своїх обовʼязків.

Хто виграє

Якщо раніше 100 тис отримували лише ті, хто знаходиться в районах ведення бойових дій, то зараз до них приєднали військових, що виконують завдання командування на окупованих землях, а також між позиціями української оборони і військами РФ.

Ці ж територіальні уточнення застосовуються і щодо виплат 15 млн грн родичам загиблих, які віддали життя, виконуючи завдання на таких територіях.

Важливі доповнення

Крім того, буде збільшено винагороду для наступних категорій:

  • військові з органів управління;
  • представники штабу угрупування військ або сил;
  • солдати зі штабу тактичних груп до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання;
  • представники, які за межами районів бойових дій займаються оперативним керівництвом військовими частинами та розділами, що проводять воєнні дії на лінії зіткнення.

Для всіх цих категорій збільшення нагороди може сягати не більше, ніж 50 тис грн.

Додаткову винагороду до 30 тис грн тепер можуть встановлювати керівники відповідних міністерств і органів, оскільки їм надали до цього повноваження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *