Як вибори Президента США можуть призвести до поразки України

В ЗМІ все частіше розповсюджується інформація про те, що Київ втратить підтримку Пентагону після зміни американського Президента. Хоча до самих виборів залишилось аж півтори року, вплив, який вже відчувають в Києві, не можна заперечувати. Щоб розуміти, які зміни можуть відбутися, варто розібратися в ситуації.

Спонсор бунтує

Те, що одним з найбільших спонсорів українського озброєння є саме США, відомо не лише європейцям, а й самим американцям, з податків яких і оплачується озброєння, що відправляють ЗСУ.

Люди з-за океану все рідше бачать україно-російську війну на екранах та дисплеях, оскільки ця тема закономірно втрачає актуальність. Проте громадяни США щоденно бачать власні чеки з супермаркетів та промислових магазинів, в яких відображаються наслідки підтримки України, а саме – стабільний ріст цін. 

Знайшли винного

Думка про те, що допомога Києву є причиною економічного погіршення, укріплюється в суспільній свідомості не без участі російської пропаганди, яка активно працює на обох американських континентах. Саме тому великий відсоток громадян США вважає: головна умова покращення життя – припинення підтримки України. 

“Козир” перегонів

Саме цей козир буде використовувати більшість опонентів нинішнього Президента Байдена. Оскільки підготовка передвиборчої кампанії починається завчасно, спекуляції на цю тему вже явно прослідковуються в політичному середовищі. Пообіцяєш електорату, що Київ більше не отримуватиме нічого – вийдеш в дамки.

Зараз вважається, що основним конкурентом Байдена стане Трамп, який вже сформував свою позицію щодо українсько-російської війни. Риторика необхідності зменшення допомоги Києву буде тільки наростати з приближенням до виборів. 

Пан або пропав

Зі свого боку, Байден для втримання електорату може обрати зараз одну з двох тактик:

  1. Активно зменшувати підтримку України, доносячи це до майбутніх виборів, щоб це вже не могло стати козирем противника.
  2. Найближчим часом надати максимальну допомогу, яка допоможе вирішити питання до початку активної передвиборчої кампанії.

Теоретично можна поєднати ці два моменти. Проте, на практиці виконати другий пункт важко, адже прийняття рішення про допомогу приймається спільно, воно залежить не лише від Президента. А політиків, які “грають” не на стороні Байдена, в вирішальному середовищі достатньо. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *