Як Росія спекулює Моссадом під час війни

Російські ЗМІ постійно намагаються запускати фейки, які зможуть покращити моральний стан народу і солдатів армії. Черговим став звіт про втрати у війні, джерелом якого ніби є Моссад.

Вбиті та поранені у цифрах

У прокремлівських ЗМІ приводять такі цифри:

  • Втрати ЗСУ: більше 420 000 осіб, з яких 160 000 вбито, 260 000 поранених. 
  • Втрати армії РФ: 19 000 разом і вбитих, і поранених.

Тобто, українці за цими даними несуть втрати, які в 22 рази більше, ніж російські. 

Пошуки логіки

У тих, хто здатний до аналізу, виникло кілька питань:

  • Яка за чисельністю була спочатку українська армія?
  • Який процент залишився?
  • Чому досі російська армія не досягла всіх цілей, якщо спричинила такі колосальні втрати?

Відповіді на ці питання не надаються.

Джерела інформації

ЗМІ посилаються на видання із Туреччини – Hurseda Harber. Саме в ньому було опубліковано, що інформацію їм надала зовнішня розвідувальна агенція Ізраїлю Моссад, чий авторитет порівнюють з ЦРУ. Проте, національна розвідка Ізраїлю розповіла, що не веде підрахунок втрат у військових конфліктах, які не мають відношення до їх країни. Розвідувальні агенції США та Британії ведуть працю в цьому напрямку, проте Тель-Авів ніяк не причетний до тих проектів. Наразі дані про бойові втрати української армії засекречено, вони не оприлюднюються.

“Війна із Заходом”

Турецьке видання Hurseda Harber давно вирізняється “антизахідними” наративами. Навіщо, на його думку, Моссаду було б передавати таку унікальну інформацію невеликому виданню в Туреччині, відповіді немає. 

В тій же статті пишуть і про те, що у втрати української армії зараховано і 3000 солдат НАТО. Це підкріплює насаджувану думку, що російська армія воює не стільки з українцями, скільки з НАТО, яке практично поневолило громадян України. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *