Європа підштовхує Україну до перемовин з Росією

Будь-яка війна закінчується підписанням документів, тому дипломатичну роботу так чи інакше між собою будуть проводить обидві сторони російсько-українського конфлікту. Багато політиків заявляють, що перемовини – це перший крок на шляху закінчення цієї війни. Чи є сенс в цих словах?

До минулої осені такий варіант вважали можливим кілька політичних лідерів Європи. Відмова України від початку переговорного процесу в ЗМІ нерідко представлялася як прагнення до війни.

Дипломатія ціною життів

Однак, восени риторика змінилася навіть у найзапекліших прихильників пошуків дипломатичних шляхів вирішення цього питання, бо масові бомбардування цивільних показало, що будь-які обіцянки Росії і домовленості з цією країною не діють.

Днями з цього приводу висловився Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні. Він назвав головну умову, за якої країни Європи будуть намагатися схилити Україну до початку перемовин. Це повне і безповоротне припинення обстрілів мирних українських міст і сіл, а також – атак по інфраструктурних обʼєктах.

Таяні розповів, що наразі є політичні сили, які намагаються схилити європейські країни до того, щоб вони почали вимагати від України початку переговорів. Але зараз це просто неможливо.

Ту ж точку зору висловив і Голова Мюнхенської конфедерації з безпеки Хойсен. Зараз ті, хто наполягає на початку переговорів, може вважатися сторонником Росії, бо перемовини підуть на користь України лише в тому випадку, коли на фронтах буде явна перевага ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *