ЄС створює спеціальні групи для протидії гібридним загрозам

Європейський Союз ініціював створення оперативних груп швидкого реагування для протидії гібридним загрозам і координації зусиль для усунення їхніх наслідків.

“Рада ЄС погодила керівні рамки для формування Груп швидкого реагування ЄС на гібридні загрози. Це дозволить залучати такі групи за потреби для підготовки та протидії гібридним загрозам та кампаніям,” – йдеться в повідомленні.

Ці групи стануть важливим інструментом підтримки країн-членів ЄС та партнерських країн у боротьбі з гібридними загрозами. Згідно зі Стратегічним компасом ЄС, вони надаватимуть кваліфіковану допомогу країнам-членам і партнерам, допомагаючи в місіях та операціях Спільної політики безпеки й оборони.

“З огляду на загострення ситуації з безпеки, зростання кількості дезінформаційних кампаній, кібернетичних атак, атак на критичну інфраструктуру, а також використання міграції як зброї і втручання у вибори недружніми акторами, Групи швидкого реагування ЄС на гібридні загрози будуть частиною нової стратегії ЄС для протидії сучасним і майбутнім загрозам,” – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що у 2022 році Європейський Союз прийняв Стратегічний компас – документ, що визначає головні напрямки політики ЄС у сферах безпеки й оборони. Він передбачає створення нової структури для швидкого реагування на гібридні загрози, їх ідентифікації та усунення наслідків.

Нові Групи швидкого реагування ЄС на гібридні загрози об’єднають експертів з цивільної та військової безпеки, що дозволить їм ефективно адаптуватися до нових викликів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *