Інклюзивна політика в інклюзивному світі: парламентаркою в Іспанії вперше стала жінка з синдромом Дауна

Цю подію вже назвали неймовірним проривом суспільства, яка стане прецедентом для подальших зрушень. Мар Гальсеран стала першою особою з генетичним відхиленням, яка змогла обійняти посаду в регіональному чи національному європейському парламенті. 

Жінка стала депутаткою регіональної асамблеї міста Валенсія. З тим, що вона стала першою персоною з подібними генетичними відхиленнями, відкрито каже сама Гальсеран. При цьому Мар зізнається, що хотіла б, щоб її сприймали як звичайну людину, а не з огляду на синдром Дауна, який вже приніс їй впізнаваність далеко поза політичними колами. Проте, її призначення є реальним кроком вперед і дає надію багатьом людям з подібними характеристиками.

Насправді, депутатка має поважний досвід в політиці. Її карʼєра почалась у віці 18 років, коли вона стала членкинею консервативної Народної партії. Пізніше вона понад 20 років була держпрацівницею. Основна її діяльність спрямовувалась на випрацювання інклюзивної політики держави, і Мар Гальсеран була дуже ефективною на своїй посаді. Паралельно протягом чотирьох років вона була частиною організації, зосередженої на допомозі родинам, які виховують дітей з синдромом Дауна. 

Головним плюсом свого призначення на посаду Гальсеран вважає те, що воно свідчить про розуміння суспільства великого потенціалу людей з синдромом Дауна і того, що вони можуть приносити реальну користь країні. 

Зараз жінці 46 років – це чудовий вік для розквіту політичної карʼєри. Тому, може статися, що ми почуємо ще не про одне призначення Мар Гальсеран в майбутньому. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *