Інтрига є: хто переможе на загальних виборах Іспанії?

Сьогодні, 23 липня, в Іспанії відбуваються загальні парламентські вибори. На 558 мандатів претендують понад півтори тисячі політиків, які представляють три основні сили: Лівий альянс на чолі з чинним прем’єр-міністром країни Педро Санчесом, блок консерваторів, з лідером правої «Народної партії» (НП) Альберто Нуньєсом Фейхоо і вкрай правої партії «Голос» Санть’яго Абасалєм. Усі зазначені партії та об’єднання обіцяють кардинальні зміни на краще в країні. При цьому багато потенційних виборців заявляють, що розчарувалися у політиці та не довіряють жодному кандидату.

А й даремно. Заради здійснення зазначеного голосування, яке, до речі, проводиться у достроковому режимі, практично кожен із партійних лідерів вирішив піти на певні поступки не лише представникам власного електорату, а й супротивникам. Зокрема, прем’єр Санчес, чиї рейтинги через неграмотну політику на місцях становлять лише 16 – 17%, оголосив про намір провести низку соціальних реформ, підвищити пенсії та знизити податки. Заради справедливості слід зазначити, що під час нинішньої каденції Санчеса інфляція в країні знизилася до рекордних 1,9%, а рівень безробіття знижується щомісяця. А «Народна партія» гарантувала розширення права і свободи підданих іспанської корони, включаючи надання ряду регіонів більшої автономії.

Як би там не було, суспільно-політична ситуація в Іспанії може змінитись саме з приходом до влади правих сил. Передбачається, що НП створить коаліцію з «Голосом», що фактично дозволить тим самим ультраправим увійти до уряду – вперше з часів іспанського диктатора Франсіско Франко. Цікаво, що сьогодні «Голос» продовжує наполягати на необхідності припинення практики прийому іммігратів та потребує закриття ЛГБТ-організацій.

«На цьому фоні важко сказати, хто здобуде на виборах переконливу перемогу, – зазначив у коментарі для EURO-ATLANTIC UKRAINE європейський експерт Клаус Хофф. – По суті, шанси бути представленими в парламенті у протиборчих сторін рівні. Саме тому інтрига щодо майбутнього уряду Іспанії зберігається».

Що зміниться в Іспанії після 23 липня – стане відомо в найближчому майбутньому. Чим ознаменуються парламентські вибори в Іспанії для України – розповість інформаційно-аналітичний сайт EURO-ATLANTIC UKRAINE вже найближчим часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *