Італія розставила всі точки над “і” щодо російсько-української війни

Екс-премʼєр Італії Берлусконі критично висловився на адресу Президента України Зеленського. Це привело до швидкої реакції з боку італійської влади.

Достатньо наговорив

Сільвіо Берлусконі прокоментував зустріч Голови Ради Міністрів Джорджі Мелоні і Зеленського. Він заявив, що якби залишався премʼєром, то не став би зустрічатися з Президентом України. За його думкою, саме через “атаки” з боку України по двом східним регіонам протягом останніх років Росія і напала. Якби цих “атак” не було, то і війни не було б. Тому поведінка Зеленського оцінюється Берлусконі як негативна.

Сільвіо Берлусконі був премʼєр-міністром Італії довго: з 1994 по 2011 рік. За цей час він неодноразово називав Путіна своїм другом. Зараз його партія входить в уряд Італії.

Геніальний план

Берлусконі заявив, що Україна погодилася б на переговори, якби їй перестали надавати озброєння і військову техніку, а пообіцяли б лише відбудову після війни.

Така скандальна заява про російсько-український конфлікт вже не є дебютом. Раніше політик висловився, що міністри, партія і народ підштовхнули його друга Путіна до війни, а ціллю було посадити в Києві “достойних людей”.

Ще пізніше в італійських ЗМІ зʼявився запис того, як Берлусконі, спілкуючись з однопартійцями, звинуватив у війні Україну і безпосередньо Зеленського.

Швидка реакція

Спікер Міністерства Закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував цю заяву. Він нагадав, як кілька років тому Берлусконі (ще на посту премʼєр-міністра) цілував руки Каддафі – кривавому диктатору Лівії, аби продемонструвати свою лояльність. Ніколенко порівняв випад в сторону України і Зеленського з таким же метафоричним цілуванням рук “свого друга” Путіна.

Італійський уряд не став замовчувати інцидент і блискавично відреагував. Офіс Джорджі Мелоні запевнив Україну в твердій і впевненій підтримці. Дипломат Ніколенко подякував Італію за офіційну реакцію.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *