Бійка мільярдерів: чому Маск і Цукерберг домовилися про поєдинок у клітці?

Ілон Маск і Марк Цукерберг – два найвідоміші у світі мільярдери, які зробили свої статки за рахунок розвитку прогресивних технологій, перейшли межу словесних уколів один одному і готуються влаштувати справжнісінький спортивний поєдинок. Якщо це не черговий жарт магнатів, очікується, що вони поборються один з одним у традиційній клітці для боїв змішаних єдиноборств. Весь світ уже передчувається, подивитися на фізичне протистояння власників технологій майбутнього хочуть мільйони людей.

Почав цю сварку Ілон Маск, відомий своєю непередбачуваною поведінкою та скандальним характером. Сьогодні у Твіттері, власником якого він і є, Маск висміяв компанію «Мета» Марка Цукерберга, який планує запустити свій власний «розумно керований» мікроблоггінг.

“Я впевнений, що Земля не може дочекатися, коли вона виявиться виключно під каблуком у Цука без будь-яких інших варіантів”, – уїдливо написав Ілон Маск. «Принаймні це буде «нормально». І потім підприємець додав: «Я готовий до матчу у клітці, якщо він сміється».

Цукерберг не зволікав зі своєю відповіддю. Повідомлення він написав, звичайно, у своєму ресурсі – Інстаграм (який належить Meta). Марк був лаконічний – під скріншотом повідомлення Маска стояв підпис – «Надішли мені місце розташування». Власник Tesla, Space X та Твіттера не відступив і назвав місце «Vegas Octagon». Октагоном якраз і називається спеціальна обгороджена арена, на якій проходять бої, які організовує Ultimate Fighting Championship («Абсолютний бійцівський чемпіонат»).

Це листування мільярдерів викликало шквал емоцій, припущень та мемів у користувачів обох соціальних мереж. Звісно, ​​під прицілом опинилася фізична форма двох потенційних борців. Ілон Маск явно перевершує Цукерберга у силовій категорії. Крім того, він розповідав, що брав участь у “справжніх жорстоких вуличних бійках”, коли зростав у Південній Африці. Однак він старший за Марка на 12 років. Крім того, Маск неодноразово зізнавався, що не приділяє спортивним тренуванням багато часу.

«Я майже ніколи не тренуюся, крім того, що іноді підхоплюю своїх дітей та підкидаю їх у повітря». Однак, за його словами, у нього в запасі є один безпрограшний прийом. “У мене в запасі є відмінний прийом, який я називаю “морж”: я просто лежу на своєму противнику і нічого не роблю”.

Але на Цукерберга може виявитися не так легко й лягти. Відомо, що генеральний директор Мета займається бразильським спортивним мистецтвом джиу-джитсу. Місяць тому він виграв свій перший локальний турнір у Каліфорнії. І на відміну від Маска він серйозно ставиться до можливого поєдинку. Це підтвердив офіційний представник компанії Мета.

Останній конфлікт геніїв технічної думки виник після того, як Мета Цукерберга заявила в червні про плани створення текстової соціальної мережі, покликаної скласти конкуренцію Твіттеру. Ідея в тому, що користувачі Інстаграма, що належить Мета, відразу можуть стати передплатниками тих же акаунтів і в новій текстовій соцмережі. Потенційно це може дозволити компанії залучити передплатників із децентралізованих платформ.

Цукерберг та Маск і раніше конфліктували. У 2017 році вони влаштували публічну ворожнечу щодо майбутнього штучного інтелекту. Маск неодноразово попереджав про небезпеки ШІ, описуючи його як потенційно екзистенційну загрозу людству. Цукерберг, зі свого боку, був набагато оптимістичніший.

Якщо міряти супротивників їхньою грошовою формою, то тут Маск однозначно сильніше. У 2020 році він витіснив Цукерберга з третього місця в індексі мільярдерів Bloomberg, а невдовзі після цього став найбагатшою людиною у світі. Марк зараз на 10-й позиції.

Очевидно, що можлива сутичка Маска і Цукерберга може стати одним з боїв усіх часів, які найбільше переглядаються.

Раніше Маск викликав Володимира Путіна на бій за Україну. Мільярдер запропонував президенту країни-агресора вийти віч-на-віч, ставка висока – “вся Україна”. Зі зрозумілих причин цей виклик тоді залишився без відповіді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *