Велика пожежа знищує ліси в швейцарських Альпах: евакуюють людей

Дві доби у Швейцарії не можуть подолати пожежу, яка почалась через аномальну спеку. Найбільше постраждав кантон Вале, розташований біля кордону з Італією. 

Переможе стихія чи людина

Не дивлячись на те, що спроби загасити пожежі почалися майже одразу, стабілізувати ситуацію поки що не вдається. 

Вже в перший день було задіяно більше 200 працівників спецслужб і кілька гелікоптерів, однак лише за ніч полумʼя охопило гірський схил муніципалітету Біч. 

В мережі зʼявились фотографії регіону, на якому видно, як полумʼя охоплює величезні території.

“Димова ковдра”

Крім самого вогню, що несе смертельну небезпеку, жителі прилеглих територій потерпають від так званої “димової ковдри”, яка накрила все навколо. Це унеможливлює нормальне дихання людей. Особливі проблеми у тих, хто має захворювання сердечно-судинної системи.

Евакуація

Після доби боротьби з вогнем влада усвідомила, що ситуація поки що неконтрольована. Тому посадовці попередили місцеве населення: на ліквідацію можуть піти дні або навіть тижні. Це обумовлено важкими погодними умовами та великою територією гасіння. Зараз площа пожеж перевищує 100 га. 

Частина людей з населених пунктів, що знаходяться в зоні ураження або поруч з нею, евакуйована, але багато не бажають залишати домівку. Їм провели інструктаж і закликали не відкривати вікна, щоб дим не потрапляв у житлові приміщення. Виходити на вулицю теж не рекомендовано. 

Відомо, що втрати природоохоронного фонду дуже великі, проте, зараз їх неможливо адекватно оцінити. Процес почнеться одразу після повної зупинки пожеж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *