Визначено країну, яка найчастіше відмовляє у Шенгенській візі

Лідерка з відмов у Шенгенській візі у 2022 року – Естонія. Саме її консульства найчастіше відмовляли жителям країн, що знаходяться поза ЄС. Громадянам яких країн та з яких причин – далі в статті.

Рай не для всіх

Протягом всього 2022 року дипломатичні представники Естонії розглядали заявки на вʼїзд в країну. Саме їх названо лідерами з відмов. Найбільше осіб, яких не пустили в країну, були мешканцями:

  • Єгипту;
  • Туреччини;
  • Індії.

Вони так і не змогли перетнути кордон Євросоюзу через відхилення своїх заяв. Загальна кількість відмов становить третю частину від всіх поданих запитів. Наприклад, лише в Туреччині відмову отримали 56% бажаючих.

Чи потрібні виправдання

Представник МЗС Естонії прокоментувала отримання такого “титулу”. Вона сказала, що відсоток відмов у всіх країнах ЄС високий. Найбільш поширеною причиною у 2022 році стало те, що люди не були спроможними довести реальну потребу для вʼїзду. Це означає, що Естонію вони розглядали лише як перший кордон для потрапляння в інші країни Євросоюзу. 

Якщо виникають якісь підозри щодо достовірності документів, наданих особою для отримання візи, то їх ретельно перевіряють. Результатом таких перевірок і стає великий відсоток відмов. Також нерідко бувають ситуації, що мета поїздки – відвідування родичів, але після перевірки виявляється, що ці особи вже виїхали з країни.

Варто зазначити, що в естонському законодавстві дійсно одні з найсуворіших вимог для отримання візи, та в той же час тут дуже висока лояльність до іноземців, які вже перебувають на території країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *