Виплати для біженців – камінь спотикання в Німеччині

Питання про виплати біженцям стало настільки гострим, що заступник голови Вільної демократичної партії Кубицький припускає розпад правлячої коаліції. Головна причина – законопроект про нарахування допомоги біженцям на кредитні картки та процедура їх реєстрації.

Час змін

Раніше отримувачі допомоги отримували її готівкою, але тепер все зміниться, якщо закон буде прийнято. Перерахунок здійснюватимуть на платіжну картку, але є нюанс: нею можна буде розплачуватися лише в окремому регіоні. Якщо ж на рахунку накопичується сумма в 5 mnczx євро, наступні нарахування блокуються. 

Ця нова більш жорстка система потрібна для того, щоб краще контролювати транзакції, які здійснюють біженці, а також обмежити переказ коштів в країни походження. Таким чином не буде відтоку валюти з Німеччини. І всі ці нововведення логічна та не викликають питань.

Практика вже почалась в січні, коли перші 200 осіб отримали такі картки, і буквально за півтори тижні до експерименту долучились ще 540 осіб. Потім експеримент ще поширили. І він дав цікавий результат: після позбавлення виплат отримувачі масово виїздять додому. 

Щоб повністю узаконити практику з картками, уряд мусить внести всі необхідні правки, і голосування щодо цього назначено на наступний тиждень. Але партія “Зелені”, які зараз виступають в ролі лідерів правлячої коаліції, раптом вирішила блокувати прийняття цього законопроекту, бо тут це вважають дискримінацією. 

Утиски чи покращення

Декотрі депутати налаштовані так, що обмежувати доступ біженців до готівки не можна, бо це – практика утиску. При цьому спрощено процедуру реєстрації мігрантів, які не мають документів. Це дасть змогу людям звертатися за медичною допомогою в разі потреби без ризику бути депортованими. 

Саме це і стало каменем спотикання, який викликав рішучу незгоду коаліції і партії на голові з канцлером Олафом Шольцем. Реєстрація без будь-яких документів може відкрити просто безкінечний портал потоку біженців у Німеччину, і перспектива ця досить реальна. Рейтинги правлячих партій і так постійно падають через міграційні питання, населення давно дуже прискіпливо ставиться до будь-яких покращень умов та спрощення реєстрації для мігрантів. Тому голосування за законопроект стане справжнім часом “Х”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *