Війна в Україні змінить ціну нового iPhone

Навіть такі речі, як ціна на новий iPhone, виявилися тісно повʼязаними з подіями в Україні. Війна вплинула на вартість iPhone 15, який лише планується до продажу.

Рідкісний випадок

Компанія Apple перед тим, як запускати нову лінійку, детально розглянула статистику продажів попередньої і проаналізувала ситуацію. Останньою моделлю на ринку є iPhone 14 Plus. Продажі його в 2022 році не виправдали сподівань, що повʼязують з загальним зниженням купівельної спроможності в світі і напруженістю через російсько-українську війну.

Дослідження показали, що дорогий сегмент техніки втратив значний відсоток покупців незалежно від бренду та марки. Окрім того, Apple пішов з російського ринку, що теж скоротило продажі продуктів компанії.

Саме це призвело до того, що керівництво розглядає ймовірність впровадити виняткове рішення про зниження ціни на iPhone 15 Plus порівняно з попередником.

Доступний iPhone?

Зараз iPhone 14 Plus коштує $800. Планувалося, що нова модель після старту продажу коштуватиме біля $900. Однак, динаміка продажів демонструє: така ціна є зависокою для більшості покупців, як і $800. Тому наразі розглядають зниження стартової ціни iPhone 15 Plus до $700. Це надзвичайне явище для компанії Apple, оскільки раніше кожна модель коштувала дорожче, і лише за останні роки ціна базового iPhone зросла на $200. Але нові часи диктують нові правила ринку.

Зараз розглядається можливість збільшити різницю між базовим iPhone і iPhone Pro. Саме таким чином буде забезпечена можливість всім бажаючим придбати собі гаджет ексклюзивного сегменту і виділитися на загальному фоні. До того ж так падіння доходів для компанії трохи вирівняється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *