Війна не змогла зупинити кохання: весільний бум серед українців

Під час час війни нерідко суміщається несумісне, тому “весільна” статистика за 2022 рік унікальна, але при цьому передбачувана. Порівняно з минулими роками, 2022-й спричинив справжній весільний бум.

Кохати, як востаннє

Офіційна статистика дає такі показники: за 12 місяців у РАГСах було зареєстровано майже 223 тисяч нових родин. Середній показник за місяць становив близько 18 тисяч. 

Насправді, статистика не була однаково рівною. Навпаки, в перші два місяці серед тих, хто подав заяви, до РАГСів не зʼявилися майже 25%. Причина – невпевненість в тому, що буде завтра, і виїзд багатьох людей за кордон або за межі свого регіону.

А раптом смерть

Але потім бажаючих стати чоловіком і дружиною стало набагато більше. Як і всі процеси в країні, ці були повʼязані з війною. Так, кількість нових родин щоразу збільшувалась в період активної мобілізації. Це не дивно, адже багато родин, які раніше проживали в цивільному шлюбі, вирішили узаконити стосунки, щоб в любих складних випадках (смерть, поранення, пошуки безвісти зниклого і т.д.) дружина мала законний статус і права. 

Крім того, серед причин були і загострені почуття на фоні майбутньої небезпеки, страх не встигнути зробити важливий крок в житті та інші.

Цифрові шлюби

Ще одним параметром, який зробив можливим ріст числа шлюбів – можливість зробити це онлайн у сервісі ДІЯ. Такий метод створення родини обрали майже 15% пар, отже  – більше 33 тисяч пар. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *