“Війна – це добре, але краще б її закінчити прямо зараз” – такі результати опитування серед росіян

Інститут конфліктології та аналізу Росії провів масштабне опитування “Дзеркало Росії” серед росіян щодо ситуації в країні, найактуальніших проблем і війни з Україною. Опитування проводилось з 26 листопада по 9 грудня 2022 року. З результатів видно, що в багатьох росіян є думки, що суперечать одна одній, бо вони не розуміють, які наративи є для них головними.

62% висловились на підтримку війни з Україною, проте одночасно 50% вважають це найбільшою проблемою на даний момент. Треба зауважити, що підтримувати продовження того, що становить найбільшу проблему – симптом з області психопатології. Те, що він притаманний російському суспільству, є важливим показником. 

50% вважають, що цей конфлікт мусить тривати доти, поки не буде досягнуто цілей Росії, проте 69% зраділи б, коли б це завершилось прямо зараз.

На другому місті після війни серед головних проблем жителі РФ зазначили низькі пенсії та зарплати.

Середній показник підтримки ракетних ударів по України для обох статей разом сягає майже половини опитаних, а саме – 46%. Цікаво, що жіноча і чоловіча аудиторія виказує різний рівень підтримки. Серед тих, хто висловлюється однозначно проти бомбардувань, більшість – жінки. Серед опитаних, які однозначно за – більшість становлять чоловіки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *