В нових списках Forbes – шість українців

Американське ділове видання оновило список світових мільярдерів. Як і кожного року, в ньому фігурують українці, навіть війна не перешкодила цьому. 

Рінат Ахметов

Займає найвище – 445-те – місце в рейтингу серед всіх українців. Є власником  АТ «СКМ», ДТЕК, “Метінвесту”, HarvEast та ін. Цікаво, що з минулого року активи Ахметова зросли на 1,5 млрд доларів і становлять 5,7 млрд доларів.

Віктор Пінчук

Колишній зять Президента України Кучми потрапив на 1434-й щабель рейтингу. Володіє Interpipe, PinchukArtCenter, Starlight Media та ін. За місяці війни активи виросли на 0,2 млрд доларів і становлять 2,1 млрд.

Вадим Новинський

Є партнером найбагатшого українського олігарха Рината Ахметова. Основний актив колишнього депутата – металургійний бізнес Smart Holding. Його статки за місяці війни в Україні теж збільшились на 0,1 млрд. Тепер вони становлять 1,4 млрд доларів. З грудня 2022 року Новинський потрапив до українських санкційних списків. Не дивлячись на це, посів 2020 місце рейтингу.

Костянтин Жеваго

Ще один багатій з Forbes, у якого не гаразд з українською владою. Відомий власник Ferrexpo за минулий рік не втратив і не примножив свій капітал розміром у 1,3 млрд доларів. В грудні 2022 року його затримали в Куршевелі на запит України, однак, французька влада відмовила в передачі підозрюваного в причетності до справи щодо розтрати коштів банку “Фінанси і кредит” на батьківщину. Жеваго обіймає 2133 місце рейтингу Forbes.

Геннадій Боголюбов

Один із співзасновників банку ПриватБанк потрапив на 2405 місце. Його статки за рік війни залишилися незмінні  – це 1,1 млрд доларів.

Ігор Коломойський

Цей олігарх – найбільш відомий у світі, він фігурує в рейтингу від Forbes давно. Проте, лише в цьому році це видання назвало його представником Ізраїлю. Наприкінці 2022 року ширились чутки про позбавлення Коломойського громадянства України. Його капітал оцінюється в 1 млрд доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *