В Україні вже знають, як закінчити війну

Міністр закордонних справ України назвав два фактори, при яких військова загроза з боку Росії не продовжуватиметься. Зараз потрібно зосередитись на тому, як їх можна впровадити в життя.

Два основні фактори

Весь світ розуміє, що витіснення ворога з територій України ще не означатиме миру, оскільки РФ обовʼязково відновить військову агресію через коротший чи довший час. Тому для встановлення миру цього недостатньо. Виведення армії з український територій – лише проміжний етап, над яким зараз працює армія. Проте кардинальні зміни в довгій перспективі здійснюються на рівні політики і дипломатії.

Головні моменти для довгострокового миру:

  1. Відмова Путіна від свого плану, який озвучили як “спецоперація”. Для цього треба впевненість в програші.
  2. Зміна курсу Москви з розширення кордонів імперії на покращення умов життя всередині країни, як це відбувається у всьому цивілізованому світі. Для цього потрібно кардинально змінювати підхід до політики, механізми впровадження ідей і рішень в життя. 

Чи є шанси на такі зміни за правління дійсного керівництва в Росії? Відповідь однозначна – ні. Навіть якщо відбудеться кардинальна зміна влади, на стабілізацію та перехід на новий курс потрібні будуть десятиріччя. Але іншого виходу у цієї країни немає, як немає і іншого шляху до безпечного життя у України і всієї Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *