Гомофоби Ірака вийшли на тропу війни

Відтепер в Іраку до заборонених слів віднесли “гомосексуальність” і “гендер”. Їх не можна використовувати у ЗМІ та в соцмережах. Натомість пропонується експонувати гомосексуальність як хворобу чи невідповідність стандарту. 

Лайливі слова
Про це оголосила Комісія з комунікації та медіа Іраку. Тепер замість слова “гомосексуальність” треба вживати словосполучення “сексуальна девіація”. Покарання поки що остаточно не встановлено, але передбачається, що це буде штраф. 


Спеціалісти зазначають: навіть без згадки морально-етичних аспектів така ініціатива незручна, бо сексуальних девіацій буває багато. Ця термінологія широка і не точна. Такі стани завжди супроводжуються відчуттям власного дискомфорту, що не завжди спостерігається у гомосексуалістів. 

Спалювати Корани чи прапори ЛГБТ
Прямої заборони на секс між представниками однієї статі в Іраку немає. Але при цьому статті в кримінальному кодексі, які стосуються моральних норм, сформульовано так, що їх активно використовують і стосовно представників ЛГБТ. 
Останнім часом критика лесбіянок, геїв, бісексуалів та транссексуалів в Іраку посилилась. Це повʼязано з епізодами спалення Корану в Швеції і Данії, які відбулися цього року і викликали резонанс на Сході. Деякі радикальні групи шиїтів скористалися з нагоди і організували акції протесту, під час яких спалювали традиційні райдужні прапори ЛГБТ. 
Таке ставлення наростає ще з 2022 року, коли відомий лідер мусульман ас-Садр проводив масштабні збори підписів для боротьби з геями та лесбіянками. Він і його прибічники називають таких людей “порочними” і вимагають, щоб їх примусово лікували із застосуванням психічних та медикаментозних технік. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *