Кохання – ціна війни: країни з найвищим рейтингом розлучень

Статистичний ресурс World of Statistics оновив дані про те, в яких країнах світу найвищий рівень розлучень. Україна теж фігурує у списку ТОП-5 по цьому показнику, де зʼявилась через кілька місяців після початку повномасштабного вторгнення Росії на свої території.

Трійка лідерів

Цікаво, що найвищі показники щодо розлучень демонструють розвинуті європейські країни, і ця тенденція останні десятиліття залишається стабільною. Це такі країни:

  • Португалія – 94%;
  • Іспанія – 85%;
  • Люксембург – 79%.

Як пояснюють спеціалісти, ці показники повʼязані зовсім не з глибиною кохання, а з більш прагматичними питаннями. В першу чергу з тим, наскільки колишні чоловік та дружина спроможні забезпечити себе житлом після розлучення. В країнах, які займають перші три місця в рейтингу, вони або мають власне житло (не з батьками), або можуть собі дозволити винаймати помешкання.

Також важливо те, наскільки високий рівень підтримки (фінансової та ін.) у середньому надається колишнім партнером тому, з ким залишились діти. 

Сусіди по нещастю

На четвертому і пʼятому щаблі посіли держави, що воюють, з такими результатами:

  • Росія – 73%;
  • Україна – 70%.

Тут причини високих показників частіше полягають у важкому побуті та низьких доходах.

В Україні на рівень розлучень останніми роками значно вплинув еміграційний фактор: багато Українок виїхали за кордон через початок війни, що стало причиною згасання стосунків у багатьох родинах.

В Україні і в Росії ці дані лише поглиблюють демографічну кризу, яка вже почалася, і за всіма прогнозами в найближчі роки вона сягне жахливого рівню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *