Людина року чи невдаха року?

В кінці року традиційно роздають титули. Такі, як “Людина року” та “Невдаха року” теж знайшли гідних себе.

“Людина року”

Журнал “Time” – один з найвпливовіших серед аналогів у США, який формує і втілює суспільну думку американців і представників інших націй. У грудні він присвятив матеріал Президенту України, в якому назвав Зеленського людиною 2022 року. В публікації підкреслили, що Україна з 24 лютого пройшла всю палітру стадій від відчаю до піднесення, і на всіх етапах Зеленський зберігав незламну позицію.

Окрім того, він консолідував політиків всього світу і максимально вплинув на їх дії та визвав глобальний перегляд курсу всієї Європи. 

Напередодні ще один журнал зі світовим іменем  – “Financial Times” – дав Зеленському титул “Людина року”. Журналісти вважають, що до закінчення 2022 року таких відзнак буде ще багато.

“Невдаха року”

Не залишився поза фокусом уваги і Президент РФ. Американський журнал “Politico” назвав його “Невдаха року”. Це викликано не лише провалом гучно анонсованої спецоперації, яка повинна була завершитися за 10 днів. Іншими його досягненнями за 2022 рік стали:

  • падіння рівня економіки РФ до стану 90-х років:
  • погіршення або припинення дипломатичних відносин з максимальною кількістю країн світу;
  • зростання внутрішньої напруги в Росії через небачене падіння підтримки населення, викликане неорганізованою і суперечливою мобілізацією;
  • повне падіння демократії в країні.

Такого “відкату” РФ не знала з часів ІІ Світової війни. Скільки часу треба буде цій країні на відновлення навіть за самих сприятливих умов, важко спрогнозувати найдосвідченішим експертам. Не дивлячись на те, що Путін постійно звинувачує Захід в цілеспрямованому підриву стану РФ, здається, її головний ворог не за межами країни, а всередині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *