Маск – антисеміт: чи правда це, виявлять у суді

Протягом десятиліть Ілон Маск ретельно будував собі імідж філантропа і великого гуманіста. Проте в останні часи цей імідж руйнується як карточний будиночок. Останній скандал стосується обвинувачення в антисемітизмі.

Конфлікт пов’язаний з недавнім придбанням Маском соціальної мережі “Х” (Twitter). Після появи нового власника в соцмережі змінився один з основних принципів, а саме – обмеження, що стосуються “мови ненависті”.

Особливу увагу на це звернула Антидифамаційна ліга – організація, яка активно бореться з різними формами нетерпимості до євреїв та антисемітизмом. Представники ліги заявили, що після того, як керівництво перейшло в руки Маска, в “Х” різко почастішали переслідування євреїв і з’явився екстремістський контент.

Є докази

Таке враження склалося не лише у Антидифамаційної ліги, тому навесні цього року контент “Х” детально проаналізували CASM Technology та аналітичний центр Institute for Strategic Dialogue. Вони надали результати, які показали, що кількість екстремістських повідомлень зросла вдвічі.

Отже, протягом 8 місяців кількість таких твітів становила понад 325 тис. Політичні тенденції також відобразилися тут:

  • 4 тис. антисемітських твітів стосувались війни в Україні;
  • зазначалося, що євреї стали причиною цієї війни;
  • деякі наголошували, що євреї разом з США змовились на підтримку України в протистоянні з РФ;
  • публікувалися образи єврея Президента України.

Ці результати досліджень були в загальному доступі, що стало причиною їх обговорення.

Втрати у бізнесі

Після цього Маск обвинуватив Антидифамаційну лігу у збитках “Х” (Twitter). За його думкою, вони пов’язано з формуванням негативної репутації, яка відлякує потенційних рекламодавців. Продажі реклами склали лише 41% порівняно з попереднім періодом.

Свою позицію стосовно антисемітизму Маск називає “правдолюбством” і “свободою слова”. При цьому він відкидає антисемітизм як рису своєї соцмережі.

Проте втрати в бізнесі – серйозна справа, тому Ілон Маск має намір подати в суд на Антидифамаційну лігу. Все-таки хтось повинен відшкодувати завдану шкоду, особливо, якщо це сталося з волелюбним мільярдером.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *