ООН озвучили, що нададуть українцям 5,7 млрд доларів

Допомогу від ООН протягом цього року отримали 13,6 млн українців, але на цьому вирішили не зупинятись. Анонсовано надання ще 5,7 млрд доларів для тих, хто постраждав від воєнних дій.

Гуманітарна ситуація погіршилася як в Україні, так і за її межами. Влітку було важко, а зима лише загострила всі проблеми, які вже були, та викрила нові.


Потреби зростають

ООН оприлюднила звіт під назвою “Глобальний гуманітарний огляд”, в якому наводяться дані про критичне порушення експорту продовольства через війну в Україні.

Основні тези звіту такі:

  • Війна викликала ріст голоду в 37 країнах, що стосується майже 45 млн чоловік.
  • Кількість країн, в яких мешкають особи за межею гуманітарної катастрофи, збільшилася за рік з 29 до 68.
  • Окрім того, нікуди не зникла потреба допомагати тим, хто і до війни був у скрутному становищі. Найбільше допомоги потребують 330 млн чоловік у світі. Щоб покращити їх ситуацію, у 2023 році, планується знайти у донорів 51,5 млрд доларів. Це на чверть перевищує суму, яка була затрачена протягом 2022 року.


Щоб зрозуміти, наскільки ці показники високі, можна зазначити, що загальна кількість людей, яким треба надати підтримку, рівна населенню США.


Дані шокуючі, бо розмір допомоги, яка потрібна на 2023 рік, набагато перевищує те, ще є в резерві. У 2022 року кошти знайшли лише на 47% потреб. Минулими роками цей показник становив до 65%. Зрозуміло, що 2023 року дефіцит коштів буде ще більшим через економічну кризу, яка загострюється щомісяця. Але є надія, що Україна отримає анонсовані 5,7 млрд доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *