Повітряна тривога і вибухи в центрі Варшави

О 6 годині ранку 24 лютого 2023 року в центрі Варшави , коли було ще темно, мешканці району прокинулися від звуку вибухів, пострілів та повітряної тривоги.

Річ в тому, що в даному районі розташований будинок, де мешкають працівники амбасади Росії у Польщі. Саме тому на цій вулиці підготували акцію, яка мусила нагадати російським дипломатам про те, що їх країна почала робити з Україною і всіма її жителями рік тому. За даними в місцевих ЗМІ, організаторами були активісти організації Євромайдан.

Думки розійшлися

Акція викликала бурхливу реакцію, думки з приводу розділилися:

  • Прибічники вважають, що цей приклад дав змогу зрозуміти громадянам Росії, які займаються дипломатичною місією в Польщі, наскільки жахливі речі робить їх країна.
  • Дуже велика кількість людей засудила ці дії активістів Євромайдану. Серед незадоволених є і українці, що мешкають зараз в Варшаві. Вони не зичать такого стресу іншим людям, які живуть в цьому районі.

Що чекає на організаторів

Наразі невідомо, чи було проведення перфомансу попередньо узгоджене з місцевою владою, проте ЗМІ пишуть, що навряд чи можна було отримати на таку акцію офіційний дозвіл.

Якщо це дійсно так, то організаторів притягнуть до відповідальності. Проте, місцеві польські активісти кажуть, що юридична межа тонка, і є механізми, які роблять можливими проведення таких акцій не раніше 6 години ранку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *