Репутаційне прання: Ілон Маск прилетів у Польщу, щоб довести, що не є антисемітом

Скандал зі звинуваченнями Ілона Маска минулого року набрав таких обертів, що гендиректор Tesla досі працює над відновленням іміджу. Одні вважають це вкладом в можливу майбутню політичну карʼєру, інші – намаганням повернути втрачене на рекламній ниві. Скоріше за все, істина знаходиться десь посередині, бо образ нетолерантної особи в нинішні часи не приносить ні політичних, ні фінансових дивідендів.

Соціально активним і навіть альтруїстичним Маск себе намагався експозиціонувати ще на початку карʼєри, і тоді образ склався доволі успішно. Але останні півтори року його репутація набула стількох чорних плям, що доводиться посилювати свої зусилля. Вихід на кілька днів з усталеного робочого графіку, щоб відвідати Польщу, яка є традиційним осередком історичної боротьби з антисемітизмом, вартий того, щоб відбілитися в очах суспільства.

Маск прибув літаком ввечері 21 січня прямо у Краків, аби долучитися до заходу, організованого Європейською єврейською асоціацією. Сьогодні тут проводять міжнародний симпозіум, основна тема якого – протидія антисемітизму. Передбачається, що Ілон буде залучений до дискусії з американським публіцистом Беном Шапіро, який вивчає питання антисемітизму в Інтернеті. Цікаво, що Маск не є жертвою цього явища, також у нього немає близьких родичів-євреїв. Тож, в якості кого чи експертом з яких питань там може виступати мільярдер, не до кінця зрозуміло. Але інфопривід буде прекрасний. На запит “Ілон Маск антисеміт” тепер пошуковики будуть видавати зовсім інші матеріали.

Ще один пункт плану візиту в Польщу – відвідування бізнесменом колишнього концентраційного концтабору Аушвіц в Освенцимі. Днями – 27 січня – відзначається Міжнародний день памʼяті жертв Голокосту, бо в цей день в 1945 році було звільнено вʼязнів концтабору.

Таким чином Ілон Маск зможе поліпшити свій імідж, який різко впав після звинувачень в антисемітизмі на платформі Х, після цього такі комерційні гіганти як Apple та Disney призупинили там рекламу. Про реальні обсяги збитків можна лише здогадуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *