Росія залишилась без інтернету

Роскомнагляд вирішив зробити “подарунок” росіянам: без попередження на всю ніч з 4 на 5 липня вимкнули “міжнародний інтернет”. Пізніше повідомили, що таким чином проходять спеціальні навчання.

Відрізані від світу

Згідно російського законодавства, яке діє з 2019 року, такі навчання повинні проводити щонайменше один раз на рік. Поки росіяни сиділи без інтернету, Роскомнагляд повідомив, що навчання проходять успішно і, як завжди, все йде за планом. 

Північна Корея № 2

Про те, якими були цілі навчань, направлених на ізоляцію російського народу від інформаційного поля світу, влада не пояснила. Проте, компетентні персони схильні думати про те, що Росію протягом року планують все-таки відрізати від міжнародного інтернету, після чого вона ще більше буде нагадувати Північну Корею.

Проте офіційна версія полягає в тому, що ведуться перевірки на випадок примусового відключення країни від інтернету.

Ось такий безглуздий план

Після навчань одночасно рухнули дві системи:

  • РЗД (Російські залізні дороги);
  • Россільгоспнагляду. “Суверенний інтернет” не витримав.

В цих критичних держсистемах виникла ціла низка технічних збоїв. 

Після того, як державна корпорація РЗД повідомила про відсутність цифрових сервісів, вони послалися на хакерську атаку. Россілгоспнагляд видав іншу версію – про апаратний збій. Відомство запропонувало надавати документи в паперовому вигляді, як було 20 років тому. 

На те, щоб відновити роботу інтернету в цих структурах, пішов майже повний робочий день. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *