Секретна місія Ватикану: як Папа Римський допоможе закінчити війну в Україні

Ватикан бере участь у секретній миротворчій місії, використовуючи свої можливості для припинення війни в Україні. Про це повідомив журналістам Папа Римський Франциск після свого візиту до Будапешта.

«Місія зараз у процесі, але вона ще не оприлюднена. Коли це стане надбанням громадськості, я це розкрию», – сказав він.
Під час своєї поїздки до Угорщини Папа Римський зустрівся з представником Російської православної церкви митрополитом Іларіоном та прем’єр-міністром країни Віктором Орбаном.
І закликав до політики «відчинених дверей». Враховуючи, що уряд Орбана давно критикують за антиімміграційну політику, звернення Папи стало особливо актуальним. Виступаючи на месі перед величезною кількістю людей у центрі Будапешта, Понтифік безпосередньо заявив про необхідність приймати тих, хто цього потребує.
«Як сумно і боляче бачити зачинені двері. Двері нашої байдужості до знедолених і стражденних. Двері, які ми зачиняємо перед тими, хто для нас чужий чи несхожий на нас, перед мігрантами чи знедоленими», – сказав Папа Римський. І закликав «відчинити ці двері» та стати інклюзивними.
Говорячи з журналістами про секретну місію Ватикану, Понтифік також уточнив, що зараз йдеться, в тому числі, і про повернення українських дітей, яких незаконно вивезли на територію Росії.

Напередодні парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтримала резолюцію щодо примусової депортації українських дітей до Росії та визнала цю подію ознаками геноциду. У резолюції ПАРЄ є пункт про необхідність якнайшвидшого створення умов для безпечного повернення дітей, припинення цих злочинів та покарання винних. Організація закликала Росію негайно та беззастережно припинити примусове переміщення та депортацію українських дітей, а також допустити до вже переміщених дітей представників ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Водночас, Служба безпеки України (СБУ) збирає доказову базу у справі про депортацію українських дітей до Російської Федерації. Наразі СБУ розслідує понад 31 тисячу кримінальних проваджень, що стосуються військових та інших злочинів Росії, скоєних в Україні. І серед них – понад 16 тисяч фактів незаконного переміщення українських дітей на територію країни-агресора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *