Тепер українські випускники складатимуть мультипредметний тест в багатьох країнах

Велика частина українських школярів продовжує дистанційне навчання в країнах, куди їх вивезли батьки для отримання прихистку на час війни. Учні випускних класів в минулому та поточному академічному році хвилювалися через можливість здати мультипредметний тест, який стане основою для подальшої освіти. Міносвіти анонсувало, що перелік країн, де можна буде пройти такий тест, цього року збільшиться.

Скільки учнів за кордоном

Цифра українських дітей шкільного віку, які зараз залишаються за межами України, постійно змінюється. На початку війни це був майже мільйон, проте зараз є дані приблизно про 516 тисяч. 

Онлайн-уроки можуть не відвідувати ті діти, які навчаються в українських школах, наприклад, в Польщі. В інших країнах часто в будні дні учні відвідують місцеві навчальні заклади, а по українській програмі навчаються у вихідні, або використовують інші системи. 

Повністю відмовляються від української освіти лише ті, хто вже вирішив залишитись і надалі в країні перебування.

Що таке мультипредметний тест

По суті національний мультипредметний тест – це спрощений аналог стандартного ЗНО. Він включає в себе тестування з трьох предметів:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України.

Навіть для тих випускників, які планують вступати у ВИШі на спеціальності, де потрібне, наприклад, знання англійської чи біології, перелік предметів не буде розширено. Саме через це вступна кампанія в Україні вже другий рік поспіль відрізняється від звичного формату.

Де можна буде скласти

Перелік міст і країн, де буде доступна така опція, цього року значно розширена. В переліку вже 24 країни і 41 місто. 

Навіть якщо учень вже зареєструвався в місті, що знаходиться далі від місця його перебування, він може змінити локацію до 7 травня 2023 року в персональному кабінеті. Краще зробити це завчасно, адже існує обмеження щодо кількості осіб в тих компʼютерних центрах, які нададуть закордонні партнери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *