Україна отримала престижний титул

Наприкінці року багато видань роздають свої титули і нагороди людям, організаціям, країнам. Британське періодичне видання The Economist, знане на міжнародній арені, визнало Україну державою 2022 року. 

Видання зазначає, що кожного року нагородженню передує важкий віддбір, оскільки вартих кандидатів багато. Але протягом 2022 року Україна показала себе так, що сумніві не було і рішення прийнялося практично одностайно. Звичні суперечності і дебати цього разу не відбулися. 

Комісія виділила пʼять основних рис українців, за які вони беззаперечно мають бути відзначеними:

  • Героїзм. Світова спільнота наприкінці лютого була впевнена, що українська армія і вся країна буде розгромлена в лічені години. Це відбувалось на очах всього світу, люди дуже співчували тому, що діється, проте були майже впевнені в поразці. Те, що далі сталося, глибоко вразило і здивувало. Героїзм – іншої назви цьому немає.
  • Винахідливість. Цивільні і військові – всі були на одній хвилі, і проявили такі чудеса винахідливості, що довели всім – український народ не можна зламати ні голими руками, ні з озброєнням. Стільки новаторських винаходів – від нових цифрових програм для поля бою до простих, але дієвих методів освітлення оселі ; Україна – край винахідників і інженерних геніїв.
  • Стійкість. Це те, що дає сили на пошуки методів виживання без втрати мотивації і віри в перемогу. Топити сніг, коли немає води, запускати дизель-генератори, коли пропало світло, спати в офісі чи бомбосховищі, якщо вдома холодно – зберігати нормальне життя, яке намагаються зламати ненормальні люди – це стійкість.
  • Людяність. Ця війна довела, що не всі люди – люди. Ті звірства, які коїть російська армія на чужій землі, жахливі. Вони викликали бурю ненависті у відповідь. Надихає те, що представники ВСУ здебільшого не спустились до тваринної поведінки, підкресливши тим самим культурну перевагу українців. Саме це доводить, що Україна – не нацистська країна, як постійно твердить російська пропаганда, а людські життя в ній важать більше, ніж гроші чи навʼязані стереотипи.
  • Сусідство. Україні дуже не пощастило з сусідом, проте сусідам України пощастило з нею. Вона тілами своїх громадян боронить мир і спокій у Молдові, Грузії, Польщі, Латвії і ще хто зна яких країнах, які стали б наступним кроком в плані імперської Росії. Люди в цих країнах памʼятають, завдяки кому вони можуть спокійно водити дітей до школи, навіть, якщо про це не дуже багато говорять політики.

Саме тому, що Україна довела – з брехнею можна боротися, вона варта титула “Держава року”. Принаймі, за думкою комісії The Economist.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *