Україна серед топ-3 країн світу, зацікавлених в Метавсесвіті

Лідерами щодо очікування Метавсесвіту стали Вʼєтнам, Філіппіни та Україна. Що являє собою ця цифрова платформа та чому українці так прихильно до неї ставляться?

Що таке Метавсесвіт

Спеціалісти пояснюють, що це віддалено нагадує віртуальну реальність VR, проте, більш прогресивну і багатофункціональну. Ця платформа дозволить поринути у віртуальний світ за допомогою свого аватара. Проте ціллю будуть не лише розваги, як у VR, а й ведення бізнесу, робочих конференцій, відвідування концертів, перегляд фільмів, відпочинку, спілкування тощо. При цьому реалістичний ефект буде набагато вищим, нім в класичній VR.

Чому українцям потрібен віртуал

Майже 55% українців схвально висловлюються з приводу очікування дії Метавсесвіту. Це насамперед повʼязують з тим, що кілька попередніх цифрових проектів на рівні держави останнім часом були досить успішними і реально полегшили життя багатьом українцям. Їх оцінили не лише молоді люди та середня вікова категорія, але й люди похилого віку, хоча їм традиційно найважче пристосуватися до змін.

В цифровому відношенні Україна давно залишається флагманом нововведень, і її досвід переймають інші країни світу. Тому населення тут ставиться до подібних проектів з помітним ентузіазмом.

Не всі підтримують

Є країни, населення яких з острахом і недовірою сприймає перспективу втілення Метавсесвіту. Рейтинг регіонів з різко негативною оцінкою виглядає так:

  • Ірландія;
  • Данія;
  • Нова Зеландія;
  • США;
  • Канада.

Проте, навіть в цих країнах зацікавленість Метавсесвітом зростає майже щомісяця.

Цікаво, що в січні Біл Гейтс критично оцінив розвиток Метавсесвіту. Він вважає, що справжній прорив принесе розвиток штучного інтелекту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *