Чи сяде Маша Єфросиніна за грати: телеведучу засуджено до 7 років колонії

Українську телеведучу, акторку і суспільну діячку визнано винною і присуджено покарання терміном 7 років колонії. Справа тягнулася з квітня 2022 року.

Маша Єфросиніна – зірка українського культурного бомонду – завжди вирізнялась своєю чіткою життєвою позицією. Жінка народилася в Криму (м. Керч), з 19 років почала працювати на телебаченні і завжди залишалась палкою прибічницею України. З 2018 року стала почесним послом Фонду ООН у галузі народонаселення.

Обʼєкт особливої уваги

15 вересня стало відомо, що їй присудили 7 років позбавлення волі. Зробили це у Басманнму суді м. Москва. На перший погляд це викликає подив, адже в Україні більшість відомих людей рішуче висловлюють свою думку про дії Кремля, однак саме за Єфросиніну взялися на рівні законодавства. Однак, все стає зрозуміло при більш детальному розгляді.

Свого часу Маша Єфросиніна співпрацювала з низкою провідних телеканалів в Росії, де здобула любовь російського глядача. Крім того вона зіграла в РФ кілька ролей у фільмах, мала пропозиції в театрах, але обрала подальшу карʼєру в Україні. 

Набалакала

Одним із важливих факторів для карʼєри стало знання цілої низки мов:

  • української;
  • російської;
  • англійської;
  • іспанської. 

Завдяки цьому Маша брала інтервʼю у таких світових зірок, як:

  • Робертіно Лоретті;
  • Паоло Коельйо;
  • Енріке Іглесіас;
  • Жерар Депардьє;
  • Ані Жирардо;
  • Келлі Джонс та ін.

Це принесло їй популярність не лише в країнах пост-СРСР, але й за кордоном. Саме тому аудиторія Єфросиніної дуже масштабно розрослася, а до її думки прислуховувалися мільйони людей, бо одна справа – акторка чи ведуча розважальних проектів, і зовсім інша – інтервʼюерка серйозної публіки.

Особисті звʼязки

Стаття, за якою заочно засуджено українку – “поширення фейків про російську армію”. “Поширювати ці фейки” Маша активно почала з першого дня повномасштабного вторгнення РФ. Вона зверталась як до народу Росії, так і до багатьох колег по телебаченню та сцені, з якими мала особисті контакти. Вона викривала брехню щодо їх риторики, і робила це досить переконливо. Настільки переконливо, що це становило загрозу російській пропаганді. 

Саме тому через півтора місяця після початку повномасштабного вторгнення російська сторона відкрила проти  нею справу. У березні 2023 року її оголосили в розшук. Сама Маша в інтервʼю розповіла, що після цього проконсультувалася щодо власного становища з юристами, які радили їй не відвідувати дружніх Росії країн та країн-членів ОКДБ, таких як Грузія, Узбекистан, Казахстан та ін., бо там ФСБ теж має вплив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *