Чому розслідування журналістів EURO-ATLANTIC UKRAINE натрапило на протидію

Як показує практика, свобода слова навіть у цивілізованій спільноті має “зворотний бік медалі”. Напередодні переконалася редакція EURO-ATLANTIC UKRAINE.

Кілька днів тому інформаційно-аналітичне агентство EURO-ATLANTIC UKRAINE розпочало публікацію матеріалів, присвячених однією з найзлободенніших тем у сьогоднішніх європейських реаліях – корупції в окремо взятих організаціях ЄС, включаючи деякі гуманітарні структури. Перша відповідна стаття викликала найширший резонанс на всій території як у самому Євросоюзі, так і за його межами. Кількість обговорень її основних постулатів обчислюється сотнями постів.

Обчислювалася. Як стало відомо керівництву EURO-ATLANTIC UKRAINE, сьогодні поширення тексту вказаного журналістського розслідування було припинено одразу кількома ресурсами. Таким чином, отримувати незалежну інформацію про хід цієї справи читач може лише на сайті http://eaukraine.eu.

“У даному конкретному випадку мова може йти про порушення головних цінностей Заходу – свободи слова та перешкоджання поширенню інформації, заснованої на констатації фактів, – підкреслює європейський правозахисник Александр Мітц. – Сподіватимемося, що найближчим часом розслідування, проведене журналістами EURO-ATLANTIC UKRAINE, отримає нові платформи для поширення та обговорень”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *