Шестизначний доларовий хабар: на чому попався  голова Верховного суду України

НАБУ висунуло підозру голові Верховного суду України в тому, що він взяв участь в корупційній схемі і отримав хабар в доларах розміром суми з шістьма нулями. 

В чому підозрюється

Офіційну інформацію надав прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури Омельченко. Він розповів, що зараз Всеволод Князєв, який займав посаду голови Верховного суду України, перебуває під вартою. Йде встановлення деталей справи про хабарництво і діяльність в широкій корупційній схемі.

Сума лише одного хабара, в отриманні якого підозрюють Князєва, за попередніми оцінками дорівнює щонайменше 2,7 млн доларів.

Як в кіно

Під час обшуку було відкрито сейф з пачками доларів. Фото з банкнотами оприлюднило НАБУ, яке зазначило, що поточна справа – наймасштабніша та стосується найвищого посадовця за історію існування агенції. 

Щоб викрити корупційну справу, детектив національної агенції був під прикриттям залучений до діяльності злочинного угруповання. Хабар був частиною схеми ухвалення суду рішення на користь власника групи “Фінанси і Кредит” Костянтина Жеваго.

Спрут зі щупальцями

Слідство триває, адже є припущення, що злочинне угруповання працювало не лише з головою Верховного суду України, а й з іншими високопосадовцями. Є дані, що тиск на суди був масштабним, і охоплював різні структури. Зупинити цю систему, яка діяла вже давно, є питанням правової гідності України. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *