Штучний інтелект починає витісняти людський

Протистояння у розробці кращого і більш дієвого штучного інтелекту між GOOGLE і ChatGPT набирає обертів. До чого приводе така конкуренція, відомо: сплеск різних варіантів замінювачів мозкової діяльності прогнозують вже за кілька років, а не десятиріч, як це було ще нещодавно.

Google забили справжню тривогу через створення чат-бота ChatGPT. Рівень страху можна зрозуміти вже через те, як його називають в колах спеціалістів – “вбивця пошуковика”. Це пояснюється тим, що його функціонал і результативність набагато перевершують здатності пошукової системи Google.

Цифрова революція

Ось лише кілька можливостей цього бота:

  • Можливість надавати відповіді невеликими повідомленнями.
  • Рекомендації щодо місць для відпочинку або відпустки з урахуванням індивідуальних можливостей і інтересів.
  • Поради в плані вибору подарунків для близьких та знайомих.

Працювати з таким ботом зручніше, ніж з класичною пошуковою системою, адже відпадає необхідність відкривати і обробляти кілька посилань.

Мозковий штурм

Занепокоєння у Google настільки високе, що обʼявлено так званий “червоний код”. Це словосполучення на мові професіоналів означає, що для підтримки конкурентної спроможності терміново потрібно розробити 20 продуктів, що базуються на основі штучного інтелекту і зможуть перевершити конкурентів.

Частина напрацювань наразі тримають в секреті, а про декотрі деталі вже відомо. Наприклад, просочилася інформація про створення нового чат-боту Apprentice Bard, який діє на основі розмовної нейронної мовної моделі LaMDA. Насправді, він дуже схожий на свого конкурента ChatGPT, але з певними покращеннями. Так, продукт Google у свої відповіді може включати інформацію про недавні події. Для чату ChatGPT це недоступно, адже він оперує лише тим, що сталось після 2021 року.

Також Google реформує нову пошукову сторінку з пʼятьма потенційними питаннями рядком пошуку замість блока “Мені пощастить”.

Поки що компанія офіційно не презентувала свої напрацювання, оскільки новинки лише тестуються. Очікується, що надалі розробки в цьому ж напрямку почнуть і інші компанії, що виробляють подібні продукти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *